Naš Web Shop upotrebljava kolačiće kako bi pružio bolji korisnički doživljaj. Preporučujemo vam da prihvatite njihovu upotrebu kako biste u potpunosti uživali u navigaciji.

 • 40 godina Osprey ruksaka

  40 godina Osprey ruksaka

  Objava od:
     Pregleda (109)
     0Komentara

  Uz malo pompe Osprey ruksaci obilježili su više od četiri desetljeća kontinuiranog rada ove godine. Ono što je započelo kao maleni dućan kojeg je osmislio Mike Pfotenhauer (gore navedena fotografija) koji se bavio izradom i prodajom ruksaka po mjeri tijekom godina se pretvorilo u vodećeg proizvođača vrhunskih ruksaka.

  Pfotenhaur je ostao svo to vrijeme na čelu tvrtke, čak se i preselio sa obitelji u Vijetnam 2003. kad je Osprey bio primoran preseliti proizvodnju. 

  Osprey ruksaci kroz godine, 1974 – 2014

  Danas, Osprey je i dalje neovisan i proizvodi ruksake i dodatke za planinarenje, biciklizam, zimske sportove, putovanja i ruksake za djecu.

  Glavno sjedište je u Cortezu, Colorado, Osprey također ima ured za razvoj proizvoda u gradu Ho Chi Minh u Vijetnamu, blizu tvornica gdje se ruksaci proizvode.

  1974 – OSNOVAN: Mike Pfotenhauer i Laurie White su osnovali tvrtku Osprey u Santa Cruzu, California, dizajnirajući i proizvodeći ruksake po mjeri za planinare i avanturiste.

  1974 – 1976, Originalni “Osprey” sa unutarnjim okvirom. Primjetite da ima metalne kopče i kožne zakrpe i Velcro podesivi pojas oko struka. Također ima odjeljak za vreću za spavanje, ruksak koji je osobno napravio Mike Pfotenhauer.

  1976 – MREŽASTA POZADINA: prozračna mrežasta pozadina prvi put predstavljena na Osprey ruksacima.


  Prvi “Ariel” je predstavljen 1982. Ocjenjen je od strane Doug Robinson u Outside časopisu. Bio je jedinstven jer je vreća za spavanje bila postavljena uz leđni dio ruksaka kako bi poslužila kao polučvrsti okvir. Još jedna posebnost je bio vertikalni podesivi pojas oko struka.

  Osnivač Ospreya Mike Pfotenhauer šiva ruksak

  1986 – VELEPRODAJA: Osprey dodaje partnere Gabriela Salinasa i Diane Wren i počinje sa veleprodajom ruksaka.

  Prva “Silhouette” je predstavljena 1986. Jedna od prvih ponuda u veleprodaji. Ruksak je   imao kompresijske trake koje su se mogle ukloniti, pojas oko struka koji se mogao ukloniti, prednji džep i džep na vrhu ruksaka koji se mogao skinuti i nositi odvojeno.

  1990-1992, “Highlander” sa “Vector One” kompresijskom pozadinom. Vector serija je omogućila da personalizirate svoj ruksak sa 7 različitih opcija, od jednostavne kompresije do dvostrukog džepa, ekstra velikog džepa za opremu i drugih dodataka. 

  1993, “Zero-G.” iznimno lagan (otprilike 4-5 lb) 

  1994 – DOLORES, CO: Osprey se preselio u Dolores, Colorado. Zaposlena nova, sposobna radna snaga, uglavnom iz Navajo Rezervata

  1998 – ERGOPULL POJAS OKO STRUKA: Osprey ErgoPull pojas oko struka predstavljen

  1998 – STRAIGHTJACKET: Osprey predstavio Straightjacket kompresijski sistem.

  2001 – PUBLICITET: Aether ruksak krasio naslovnicu Time magazina.

  2001, “Aether 60.” Prva inkarnacija Aethera. Rani primjer Osprey “Straightjacket” kompresije. Iznimno čvrst i veoms lagan za to razdoblje.

  2002 – VIJETNAM: Osprey seli proizvodnju u Vijetnam. Do 2003, partneri Mike Pfotenhauer i Diane Wren su se preselili sa svojim obiteljima u Ho Chi Minh City, kako bi nadgledali poslovanje naredne 4 godine.

  2005 – OBLIKOVANJE PO MJERI: Osprey predstavio razvoj tehnologije po pitanju pojasa oko struka.

  2005, “Atmos 50.” Prvi Atmos sa okretljivim aluminijskim okvirom, 3D mrežastom pozadinom, termo trakama i pojasom oko struka, prednjim rastezljivim džepom. Lagan, stabilan i udoban.

  2009 – GARANCIJA: Osprey produžuje garanciju predstavljajući All Mighty Guarantee – Bilo koji razlog, bilo koji proizvod, bilo koje doba.

  2010 – MILL VALLEY, CA: U Mill Valleyu otvoren studio za dizajn po povratku Mikea i Diane iz Vijetnama.

  2007-2010,“Kestrel 48.” Odličan ruksak sa podesivim pojasom oko struka.

  2010 – HIDRAULIKA: Osprey ulazi na biciklističko tržište sa ruksacima za hidratizaciju kao što su ruksaci Raptor i Manta Serija.

  2011,“Talon 33.” Druga inkarnacija ruksaka koji je brzo postao najprodavaniji model zbog raznovrsnosti koju je nudio. Unikatan, lagan ruksak sa mnoštvom novih dodataka.

  2012 – NOSAČI ZA DJECU: Osprey pušta u prodaju Poco Seriju dječjih nosača.

  2013 – DONACIJE: Osprey Pro Deal program za donacije je prikupio više od $11,000 za Alaska Wilderness Ligu, IMBASOS Outreach i Paradox Sports.

  2013, “Xenith 75.” Ovaj ruksak je kulminacija 40 godišnjeg rada i dizajniranja ruksaka po riječima Mikea Pfotenhauera.

  2014 – OSPREY GODIŠNJICA: Osprey slavi 40 godina od osnutka 1974.

  2015, “Atmos AG.” Ovaj rukska ima mrežast stražnji dio, pojas preko ramena koji se može raširiti do struka. Pojas je podesiv.

  Kako bi obilježili godišnjicu, tvrtka je objavila dokumentarni film, “Osprey Packs – 40 Years in the Making,” koji slijedi povijest brenda. Mali uvod možete pogledati ispod. 

  By: 

Ostavi komentar

* Ime:
* E-mail: (ne objavljuje se)
   Web stranica: (url - http://)
* Komentar:
Top